Ostara - 08

Ostara

Glad Ostara!

Då har man äntligen ett altare då. Eller, nja. Det är snarare ett tillfälligt altare, använder min låga bokhylla men ska skaffa ett litet bord senare.
Det är första gången jag har gjort det här, men utseendet känns helt rätt. Altaret stämmer överens med min syn på Ostara och jag tycker det är lagom mycket saker.
Duken jag använder är gul och orange. Den ska symbolisera det återkommande ljuset, solen.
De tre ljusen är i rosa och ska föreställa blommor, underbara symboler för våren. Använder mig gärna av tre då detta är mitt lyckotal.
I mitten la jag ett ägg (i sten), vilket i sin tur också kan symbolisera det återvändande ljuset.
När jag var klar med mitt altare så kände jag att det ändå var något som saknades. Det var då jag kom på att jag kunde göra en teckning. I mitten ser ni en klänning, den vita delen symboliserar månen och den svarta delen symboliserar solen. Jag målade blått bakom månen (natt) och orange bakom solen (dag). Bilden döpte jag till Det annalkande ljuset och ska visa hur ljuset och värmen återvänder.
Hoppas ni får en trevlig Ostara!

10 saker jag älskar

Jag har antagit en utmaning av Ceriadwen att skriva 10 saker som jag älskar med min kropp. Det här kan bli intressant.

1. Mina ögon. Jag har alltid varit lite "egenkär" i mina blåa ögon och det var även det första i mitt ansikte jag sminkade, ramade in dem med svart mascara så de skulle framhävas ytterligare. Jag ville verkligen (och vill fortfarande) att alla skulle se mina vackra ögon. *s*
2. Mitt hår. Har långt, mörkblont hår som jag är mycket förtjust i.
3. Mina naglar. Det kanske låter helskumt men jag tycker faktiskt om mina naglar. Har alltid haft ganska långa naglar och älskar att färga dem i olika nagellack.
4. Mina överarmar. Smidiga men starka och blir snabbt brunbrända i solen.
5. Mina ben. Kraftiga lår, bl.a. tack vare mycket inlinesåkande, och smidiga vader. Lika snygga i mysbyxor som i kort kjol.
6. Mitt "eldsmärke". Tro det eller ej, men mitt födelsemärke kallas faktiskt för ett "eldsmärke". Det sitter på min vänstra skuldra och är alldeles rött. Jag var inte såå förtjust i det när jag var yngre men nu har jag kommit att tycka mer och mer om det.
7. Mina höfter. Egotrippad som jag är så kan jag tala om att jag har extremt snygga höfter. *s*
8. Mitt hjärta. För att det har klarat sig igenom allt jag har varit med om i mitt liv och självklart för att det slår för lilla mig.
9. Min mage. För att den står ut med mina lustiga och oregelbundna matvanor.
10. Mitt ögonfel. Jag vet att det inte låter riktigt klokt, men jag har astigmatism (om ni vill veta vad det innebär så googla på det för jag orkar inte förklara) och det kan faktiskt vara rätt häftigt ibland.

När ni nu har läst detta så utmanar Jag Er att också skriva denna lista!

RSS 2.0